Landelijke Lions iPod inzamelactie voor Music & Memory

 

In je naaste omgeving heb je vast al wel meegemaakt dat mensen door Alzheimer of een andere vorm van dementie sterk veranderen. Door die dementie zijn er vele mensen die eenzaam en geïsoleerd in een verpleeghuis wonen. Maar er is reden tot hoop op een beter leven voor deze ouderen.

Lijst deelnemende Lions clubs en inzamelpunten iPod´s

Er zijn in heel Nederland inzamelpunten waar u uw iPod kunt afgeven tbv de Music & Memory actie. Klik hier voor het overzicht van inzamelpunten en de lijst van deelnemende Lions en Leo clubs:

Oude iPods bieden dementie patienten een beter leven - bij BNR Nieuwsradio

Donderdag 12 Januari van 12:20 – 12:30 is Adjo Poorter van Lions Anna Paulowna samen met Manon Bruinsma van Music & Memory te gast in de BNR radiostudio in Amsterdam om te praten over de Lions Music & Memory iPod inzamelactie. De achtergronden van de oproep en actie worden uitgebreid besproken met Diana Matroos van BNR.

Stem uw radio donderdag a.s. om 12:20 af op BNR Nieuwsradio, en luister hoe je zelf een bijdrage kunt leveren door je oude iPod op te zoeken en in te leveren voor dit goede doel.

Favoriete muziek brengt licht in levens die verloren leken door dementie

Music & Memory Nederland helpt namelijk mensen in verpleeghuizen en andere zorginstellingen en ook thuis met muziek! Mensen met uiteenlopende cognitieve en fysieke beperkingen vinden daardoor nieuwe zingeving en kunnen weer verbinding maken met hun omgeving door naar hun persoonlijke en favoriete muziek te luisteren.
 
Music & Memory traint zorgprofessionals om afspeellijsten te maken van de persoonlijke, favoriete muziek van patiënten en die op een iPod te zetten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze muzikale favorieten aan diepe herinneringen raken. Herinneringen die vreemd genoeg niet door de dementie verloren zijn gegaan. Muziekherinneringen kunnen mensen letterlijk weer ‘tot leven’ wekken, hen opnieuw een gevoel van ‘zelf’ laten ervaren en hen weer in staat stellen een gesprek te voeren en ‘in het nu’ te blijven.

(de hele documentaire is overigens te zien op Netflix)

Music & Memory heeft als grote wens om naast het huidige aanbod een iPod starter kit aan deelnemende zorginstellingen te kunnen bieden. 

Een Music & Memory iPod starter kit bestaat uit:

  •        10 gebruikte & opgeschoonde iPods (liefst iPod shuffle)
  •        10 koptelefoons
  •        3 splitters om samen te kunnen luisteren
  •        3 USB-opladers
  •        50 euro iTunes tegoed


Music & Memory heeft jaarlijks behoefte aan minimaal 2.000 iPods
Door de opkomst van streaming muziekdiensten als Spotify of Deezer zijn er bij heel veel Nederlandse gezinnen inmiddels ongebruikte iPods in lades terechtgekomen. Die ongebruikte iPods verdienen een nieuwe zinvolle bestemming met een heel goed doel! 

Lionsclub Anna Paulowna nam daarom in mei 2016 het initiatief voor het opzetten van een landelijke Lions iPod inzamelingsactie ten behoeve van Music & Memory. 

Meedoen is heel eenvoudig. We rekenen op de medewerking van zoveel mogelijke Lions clubs in Nederland!

Lions DE puntenactie als voorbeeld
Deze actie zal naar voorbeeld van de zeer succesvolle landelijke Lions DE puntenactie worden uitgerold. Daarvoor ontvangt elke deelnemende Lions club een starter kit met alle handvatten om de actie succesvol te laten verlopen.


Doe als Lions- of Leo-club mee met deze landelijke actie! 
Meld je vóór 1 oktober als club aan bij één van de contactpersonen voor deze actie:
Adjo Poorter, 06-51111280

Mirko Hruska, 06-53163933

Ronald Planjé, 06-51694776

Mailen kan ook, via: lionsmusicmemory@gmail.com

Alle rechten voorbehouden Lions Club Anna Paulowna 2012 | Design/Development Zeeman Reclame Groep